Як зробити дитячі гойдалки своїми руками

Як зробити дитячі гойдалки своїми руками

Коли в будинку ростуть діти, неминуче постає питання їхнього дозвілля. Виїжджаючи на дачу або живучи в своєму будинку, у вас є можливість змайструвати для них садові гойдалки.


Види качель і їх створення

Отже, як зробити дитячі гойдалки своїми руками? Розглянемо самий бюджетний варіант, гойдалки, закріплені на дереві. Для цього вам знадобиться найтовстіша гілка в вашому саду, шматок дошки і мотузка. Мінімум матеріалів, мінімум часу, але єдиний мінус - така конструкція недовговічна.

как сделать детскую качель



як зробити дитячу гойдалку

Щоб гойдалки прослужили вам довше, слід грунтовно підійти до їх створення. Перш за все, підготуйте майданчик для установки опор. Якщо дитина маленька, досить закріпити одинарні стовпи. Для дітей старшого віку, що гойдаються більш інтенсивно, краще поставити опору у вигляді трикутника (для кращої стійкості).

Як сидіння підійдуть дерево, метал, шини, пластик, дошка від скейтборду, тканину і мотузка. Все залежить від вашої фантазії.

Гойдалки з металевих труб витримують більше 150 кг. Це більше ніж у фабричних виробів, що є їх основним недоліком. Врахуйте, для такої, досить фундаментальної споруди, потрібно тільки зварювальний апарат та вміння користуватися болгаркою. Якщо ви впевнені в своїх силах, дана конструкція прослужить багатьом поколінням відпочиваючих у вашій родині.

Існує ще один вид качель -качеля-балансир. Для її створення знадобиться опора і дошка або колода. Досить поглянути на фото. З нього стає зрозуміло, для правильного балансування слід ретельно відцентрувати дошку.
Безпека

Можна багато читати і планувати, як зробити дитячі гойдалки своїми руками. Але слід пам'ятати найголовніше правило при їх створенні - безпека. Слід переконатися, що в радіусі розгойдування поблизу не знаходяться будівлі або дерева, про які можна вдаритися. Якщо у вас діти менше семи років, на сидінні слід встановити спинку, кріплення збоку і спереду. Регулярно перевіряйте всі деталі на цілісність. Не забувайте змащувати металеві кріплення.

Замовити дзвінок
  • Ваше ім'я:
  • Ваш телефон: