Основні види покриття для дитячих майданчиків

Основні види покриття для дитячих майданчиків

Сучасні технології облаштування дитячих майданчиків дозволяють використовувати різні види покритія.Ето дозволяє підібрати найбільш підходящий варіант, як за ціновим рівнем, так і за умовами забезпечення безпеки дітей.

Більшість батьків, намагаються проводити з дітьми більше часу на свіжому повітрі. Що б дітям було весело грати на вулиці, будуються різні дитячі майданчики та ігрові зони. Важливим фактором для зручності дітей є використовується покриття для дитячих майданчиків. Для підбору правильного покриття необхідно враховувати кілька факторів. До них відносять його вартість, складність догляду, зручність і безпеку для дітей. На вибір необхідного матеріалу впливає також і подальше призначення ігрової зони.
Натуральні види покриття для дитячих майданчиків

Газон. Таке покриття буде прекрасним рішенням для будь-якої ігрової площадки, на якій активно грають дітки старшого віку, а маленькі тільки вчаться робити перші кроки. Газон повинен бути якісним, густо засадженим і коротко пострижений. Основна перевага даного покриття - це можливість облаштувати його власними силами. До недоліків відносять те, що таке покриття швидко витоптується.

Пісок. Є найбільш поширеним покриттям на дитячих ігрових майданчиках. Він є найдешевшим матеріалом, і облаштувати з його допомогою покриття можна в найкоротші терміни. Також пісок має фізичні властивості, що дозволяють пом'якшувати удар при падінні. Він не підходить тільки дітям до двох років, оскільки в цьому віці вони все пробують на смак. А багато тварин використовують пісок як туалет. Тому такі ігрові зони необхідно закривати зверху.

покриття для дитячих майданчиків

Можливо, також облаштувати покриття для дитячих майданчиків з використанням тріски. Це найбільш дешевий і екологічний матеріал. Однак в сухому стані він пожежонебезпечний, а при підвищенні вологості в ньому розвиваються цвіль і різні мікроби.
Синтетичні види покриття для дитячих майданчиків

Безшовне покриття для дитячих майданчиків, виготовлене з гуми, має високий рівень захисту і безпеки. До переваг відносять відсутність ковзання і пружинистість, тому падати дітям не страшно. Воно також добре пропускає воду, швидко сохне, що дозволяє гуляти практично відразу після дощу. До недоліків такого покриття відносять високу ціну, і стирання верхнього шару після деякого часу експлуатації. Робота по ремонту так само не дешева, оскільки для цього необхідно викликати фахівців.

Гумові плити. Цей матеріал усіма перевагами безшовного покриття, але крім цього легко піддається заміні. Для того щоб позбутися від потертих ділянок необхідно змінити тільки зіпсовані ділянки. Покриття легко миється, і не небезпечно для падіння. До недоліків відносять також високу вартість і неможливість використання для ігор з м'ячем. Стики таких плит не рівні.

Замовити дзвінок
  • Ваше ім'я:
  • Ваш телефон: